FISK UNDER GYLLENE TÄCKE, 4 PORT
1 pkt tork (jag tog sej)
3/4 tsk salt
1/2 dl rivet vitt bröd
1 1/2 dl riven ost
1 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
salt, peppar
1 l färsk svamp eller 2 dl från burk
Gör så här:
Tina fisken så att den går att skära i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en ugnsform. Salta.
Blanda det rivna brödet (jag tog mer än 1/2 dl) och osten med mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar.
Skär svampen i bitar (alt. häll av spadet). Stek svampen i lite matfett.
Häll över den nystekta svampen över den färdiggräddade gratängen.
Slutresultatet kan skådas på första bilden. Goda 80-talsfisken (med barndomsvibbar hos alla som åt den) fick sällskap av hemmagjort potatismos, morotssallad och ärtskott. MUMS!
Vilke tur David har som har dig! ;D Det lät väldigt gott! Kram Sadia
SvaraRaderaSer gott ut! Men jag tror det blivit lite fel i saltdoseringen. Tror väl för all del inte att någon skulle ta i så mycket. Kram
SvaraRaderaJo, David har tur som har mig. Fast jag har tur som har honom också. Han äter allt jag lagar, mindre lyckade skapelser också. ;) Detta var väldigt gott! Men du hade rätt Berit, saltet blev fel. Men nu har jag rättat till det.
SvaraRadera/k
Mycket god fiskrätt!!
SvaraRadera