Lilla ljuvliga lotten!

Förra helgens program var att iordningställa lotten. Maken hade mycket lägligt bokat in sig på en flippertävling i Vårgårda (som förvisso blev stoppad av Polisen, men det är en hel annan historia...) så jag hade kallat in experthjälp. Päronen. Det visade sig vara ett mycket smart drag, för kära modern kom med 13 olika perenner och plantor i kabinväskan, och kära fadern tog hand om allt som krävde sågande, byggande och taggar.

Nåja, först skulle lådorna fyllas med jord och frön planteras. Det blev dill, vitlök, annan blandad löx (vanlig, silver- och rödlök), morötter, rödbetor, rädisor, två sorters sallad, mangold och spenat. Jag kör alltså på många sorter och lite av varje. Är roligare så. :)

Hallonbuskarna skulle tyglas. Fadern gjorde en mycket föredömlig upp-bindning. Nu står de bångstyriga hallonen i en lite mer prydlig rad.

En kompost fixade vi. Syns lite dåligt, men det är ett trekantigt nät.

I kryddlådan blev det: dragon, två sorters mynta, lavendel, oregano, två sorters persilja, citroneliss, citrontimjan och gräslök.

Mycket vattning blev det.

Ett litet potatisland. Ser inte mycket ut för världen nu, men snart så...

En squasch fick jag från morsan, längst fram på bilden. Den ska växa sig stor och frodig. Bakom syns lilla krusbärsbusken.

I hallonhäcken växte massor av jordgubbsplantor. Några av dem flyttade vi och skapade ett minijordgubbsland. Just här ser plantorna lite slitna ut, men de hämtade sig snabbt.

Ett gäng perenner planterades ovanför odlingslådorna. Tanken är att de ska växa sig stora och blommiga. Och vattning behövdes i leran...

Tada! En iordningsställd lott. :)

Efter utfört värv blev det såklart fika i parken precis bredvid. Äppelträden blommade som aldrig förr.

Jag återanvände en julklapp som fikakorg. Mycket passande!

Och slutligen en närbild på käraste päronen som jobbade hårt tillsammans med mig för att omvandla den stenhårda lerplätten till en liten oas. Tack och pok!

1 kommentar:

  1. Det var en trevlig arbetshelg. Bättre luft än vid tapetsering på salagatan :)

    SvaraRadera