Grönsakslasagne
















Idag blev det en god och enkel grönsakslasagne. Originalreceptet hittade jag på Ica.se. Men av de kommentarer till receptet jag hittade improviserade jag fram en egen variant.

GRÖNSAKSLASAGNE
1 aubergine
1 zucchini
ett gäng färska champinjoner
3 morötter
2 vitlöksklyftor
salt
1 paket färska lasagneplattor (ca 200 g)
1 burk färdig tomatsås (500 g)
200 g philadelphiaost
1/2 dl riven ost

Gör så här:
Skär aubergin, zucchin och svamp i tunna skivor. Riv morötterna grovt. Stek grönsakerna i omgångar i en stor stekpanna. Pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt.
Skär lasagneplattorna i lagom stora bitar. Varva färdig tomatsås, de stekta grönsakerna, klickar av philadelphiaost och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form . Börja och sluta med tomatsås. Strö över den rivna osten.
Grädda i 225 grader, 15–20 minuter. Servera med en grönsallad.

Vardagsmat


Ännu en gång kom jag hem från träning och möttes av färdigdukat bord och rykande het mat. Underbart! Och sällan smakar falukorv så bra som när man är riktigt vrålhungrig.

Det är roligt att laga mat tillsammans. Men det är faktiskt väldigt härligt att komma hem till färdiglagad mat också! Och laga mat åt nån annan är faktiskt också riktigt kul. Omväxling förnöjer helt enkelt.

Föll för reklamen


När vi var och handlade på Willys så föll vi för reklamen på denna yoghurt med vanilj och mörk choklad. Kanske inget jag skulle äta till frukost eller varför inte men otroligt god till fruktsallad. Lite extra lyx på kvällen eller som mellanmål.

Fruktsallad (denna gång)
Blodapelsin
vindruvor
banan
äpple
russin
solroskärnor

MUMS!!
Posted by Picasa

Pasta med pesto och kyckling

Den här pastarätten gör vi ganska ofta och det går också som med dem flesta recept att variera beroende vad kylskåpet innehåller. En god variant är att bara ha salami, soltorkade tomater, pinjenötter, ruccola och pesto förstås.

I söndags blev det denna variant...

Receptet (mängder får du ta med en nypa salt eftersom de oftast varierar)

Tagliatelle
1 burk grön basilikapesto
3 kycklingfiler
1 purjolök
½-1 burk soltorkade tomater
1 pkt bacon
pumpakärnor
ruccola
svarta oliver
salt och peppar

Koka pastan enl. anvisningar. Skär kycklingfilerna i bitar och stek dem i smör el. olja. Tillsätt purjolöken och krydda med salt och peppar. Klipp bacon i bitar och stek baconet efter tycke och smak.
Blanda i peston när pastan har kokat färdigt. Strimla tomaterna och och blanda alla ingredienserna med pestopastan.

Servera med bröd!
Posted by Picasa

Inspirerande stickblogg

Jag fick tips av min kära svägerska om denna stickblogg som jag tycker du ska kika in på. Små roliga stickalster, allt från rattmuffar till barnkoftor. Hon anordnar stickcafè på Moodys Café & Kitchenware i Kungälv utanför Göteborg första onsdagen i varje månad. Se hit alla män som är intresserade... de bjuder nämligen på lyxfika till den första manliga deltagaren på stickcafeèt.

Till bloggen och kolla även in hennes länkar som är lite smått och gott

http://stickfrossa.blogspot.com/

Måndagslyx


Denna middag mötte mig idag när jag kom hem från träningen. Grekiska färsspett smaksatta med chili, citron och paprika, tzatziki, fetaost och klyftpotatis. Riktig måndagslyx. Och supergott var det.


Receptet hade han hittat här.

Himmelskt hemgjort!

Familjen var på kockmatlagning på DUÅ i Umeå. Och vilken grej det var alltså! Eftersom en bildsäger mer än tusen ord hänvisar jag till brosans lilla (stora) webbalbumfrån kvällen. Titta och njut. Du kommer garanterat bli sugen!

Webbalbum från DUÅ.