Den här pastarätten gör vi ganska ofta och det går också som med dem flesta recept att variera beroende vad kylskåpet innehåller. En god variant är att bara ha salami, soltorkade tomater, pinjenötter, ruccola och pesto förstås.
I söndags blev det denna variant...
Receptet (mängder får du ta med en nypa salt eftersom de oftast varierar)
Tagliatelle
1 burk grön basilikapesto
3 kycklingfiler
1 purjolök
½-1 burk soltorkade tomater
1 pkt bacon
pumpakärnor
ruccola
svarta oliver
salt och peppar
Koka pastan enl. anvisningar. Skär kycklingfilerna i bitar och stek dem i smör el. olja. Tillsätt purjolöken och krydda med salt och peppar. Klipp bacon i bitar och stek baconet efter tycke och smak.
Blanda i peston när pastan har kokat färdigt. Strimla tomaterna och och blanda alla ingredienserna med pestopastan.
Servera med bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar