Receptet på fyllningen hittade jag i "A piece of cake" av Leila Lindholm
(en liten bulltjuv)
Vetedeg
125 g smält margarin
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
1½ tsk malen kardemumma
1 ägg
vetemjöl
Gör vetedegen enl. anvisning på mjölpaketet
Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
Fyllning
300 g smör
1½ dl råsocker
1½ msk malen kanel
ca 4 dl blåbär färska eller frysta
3 msk florsocker
3 msk majsstärkelse
Ägg till pensling
mandelspån eller pärlsocker
Blanda smör, råsocker och malen kanel till en krämig fyllning.
Dela degen och kavla ut till en rektangulär platta.
Bred ut smörkrämen över degen.
Blanda bären med florsocker, majstärkelse i en skål.
Strö bären smörkrämen och rulla ihop till en rulle.
Skiva rullarna och lägg i bullformar i en muffinsplåt eller på en plåt.
Låt jäsa i ca. 45 minuter.
Sätt ugen på 200 grader.
Pensal bullarna med ägg och strö på mandelspån eller pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter
125 g smält margarin
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
1½ tsk malen kardemumma
1 ägg
vetemjöl
Gör vetedegen enl. anvisning på mjölpaketet
Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
Fyllning
300 g smör
1½ dl råsocker
1½ msk malen kanel
ca 4 dl blåbär färska eller frysta
3 msk florsocker
3 msk majsstärkelse
Ägg till pensling
mandelspån eller pärlsocker
Blanda smör, råsocker och malen kanel till en krämig fyllning.
Dela degen och kavla ut till en rektangulär platta.
Bred ut smörkrämen över degen.
Blanda bären med florsocker, majstärkelse i en skål.
Strö bären smörkrämen och rulla ihop till en rulle.
Skiva rullarna och lägg i bullformar i en muffinsplåt eller på en plåt.
Låt jäsa i ca. 45 minuter.
Sätt ugen på 200 grader.
Pensal bullarna med ägg och strö på mandelspån eller pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar