Hjortrontiramisu

Helgen bjöd på kräftätning, och i en tipslista över recept som passar till kräftor hittade maken Hjortrontiramisu.

Eftersom det sen fjällsemestern finns några hjortronsyltbrukar i kylen (tack allra snällaste släktingarna!), och tiramsu är något jag aldrig lagat, bestämde vi oss för att slå till.

Men det blev maken som lagade. Min insats sträckte sig till att doppa savoiardikexen i kaffe och marsalavin...

Hur som helst, vilken efterrätt! Slurp! Vi gjorde den i en stor form istället för flera små portionsformar, så den ser kanske lite trist ut. Men smaken var det inget fel på. Verkligen toppengott!

Receptet finns på Allt om mats hemsida.

3 kommentarer:

  1. Moster E: Det vattnas i munnen - kommer nog att prova ditt recept vid ett festligt tillfälle, hur många räcker det till?

    SvaraRadera
  2. Mm. Det var verkligen jättegott! Ett tips kan vara att inte ta jättemycket vätska från sylten för den blev lite lös. Fast det gjorde egentligen inget.
    Receptet på Allt om mat var för 10 pers, och vi gjorde ungefär 2/3-delar av det receptet. Då fick vi fyra som åt mycket, och lite rester idag också. Så receptet som helhet räcker nog till nästan 10 pers (om man inte är så glupska som vi!)

    SvaraRadera
  3. Du va gott det låter. Jag plockade hjotron när jag hemma så det blir nog att prova detta vid tillfälle. Kul att du håller bloggen vid liv.
    /E

    SvaraRadera