Soprumssallad

Min (och makens) vana trogen att reka tidningsåtervinngen i soprummet efter bra lektyr resulterade härom veckan i ett gäng Icakuriren. Där hittade jag ett bra salladsrecept där jag kunde använda upp lite av all vår squash. En riktigt fräsch och god sommarsallad.

Egentligen skulle grönsakerna grillas, men vi körde grill i ugnen istället. Steka i panna går säkert också lika bra.

GRILLADE GRÖNSAKER MED ÖRTIG BULGUR
3 dl bulgur
3 tomater, urkärnade, tärnade
1 röd knipplök, hackad
3 msk olivolja
1 citron, den pressade saften
1 klyfta vitlök, riven eller pressad
1 rejäl bunt bladpersilja, bladen, hackade
1 kruka mynta, bladen, hackade
salt, nymalen svartpeppar
2 röda paprikor
1 zucchini
1 stor aubergine
250 g halloumi, skivad
Topping
1 granatäpple
1 dl pistagenötter, skalade, hackade
mynta
1 citron i klyftor

Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Vänd ihop med tomat, lök, olivolja, citronsaft, vitlök och örter. Smaka av med salt och peppar.

Grilla paprikan tills skalet blir svart, lägg i en skål, täck med plastfolie och låt stå. Skiva auberginen tunt på längden, salta på båda sidor och låt vätskan dras ur.
Skölj och skiva zucchinin. Torka saltvattnet av auberginen och grilla den, squash och halloumi i grillpanna eller på utegrill.

Dra skalet av paprikorna, kärna ur och skär i strimlor.

Lägg upp bulgurn på ett stort fat, lägg på aubergine, zucchini, halloumi och paprika. Toppa med granatäpplekärnor, pistagenötter, och myntablad. Ringla över olivolja, salta och peppra. Servera med extra citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar