Inlagd gurka

Kylen har varit full med gurka från lottgrannen Lennart. Så jag la in litegrann, efter ett recept jag hittat på Tasteline.se. Kan ännu inte inte gå i god för smaken eftersom de fortfarande står och drar till sig i kylen. Men de ser smarriga ut.
MORSANS INLAGDA GURKOR
1 knippa dillkronor
1 kg västeråsgurkor
3 msk gula senapsfrön
2,5 dl ättikssprit
2,5 dl vatten
4,5 dl strösocker
1 msk salt

Gör så här:
1. Tvätta gurkorna noga och skiva.
2. Varva gurkskivor, dillkronor och senapsfrön i väl rengjorda burkar.
3. Blanda ihop lagen och rör till socker och salt har löst sig väl. Det tar ca 10 minuter och ibland lite längre tid innan salt och socker har löst sig.
4. Häll lagen i burkarna. Den behöver inte täcka gurkskivorna för de saftar sig själva.
5. Låt stå någon vecka i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar