Receptet på rågisar rekommenderas alltså!
RÅGISAR
8-10 små bröd
3 krm jäst
300 g kallt vatten
180 g vetemjöl special
120 g rågmjöl
50 g solroskärnor
20 g linfrö
50 g russin
1 tsk salt
Blanda degen: Rör ut jästen i vattnet och blanda i övriga ingredienser. Rör tills allt blandat. Degen är lös. Täck bunken och låt stå i rumstemperatur 8-10 timmar.
Före jäsning
Efter jäsning
Baka ut bröden: Sätt ugnen på 275 grader. Sätt i en plåt i ugnen. Klicka ut degen till 8-10 bullar på bakplåtspapper. Peta ner russin som sticker upp. Strö över rågmjöl. Låt jäst 30-40 min.
Efter jäsning
Baka ut bröden: Sätt ugnen på 275 grader. Sätt i en plåt i ugnen. Klicka ut degen till 8-10 bullar på bakplåtspapper. Peta ner russin som sticker upp. Strö över rågmjöl. Låt jäst 30-40 min.
Denna bok måste jag nog införskaffa för nu för tiden måste allt vara väldigt enkelt och gå fort!
SvaraRaderaDe ser smarriga ut!
Degen är blandad och ställd på jäsning över natten! Imorgon bitti skall det bakas (om inte jobbet kallar in mig, hoppas hoppas inte!) Tack för tipset :)
SvaraRaderaHoppas bröden blev bra Jossan! Själv har jag idag testat ett nytt superenkelt recept. Solrosbullar. Recept kommer på bloggen i veckan.
SvaraRadera/Karro