Världens bästa affär!

Vi måste bo bredvid världen bästa affär! För den har verkligen allt man någonsin kan vilja ha. Alla basvaror, manuell ost-, kött- och fiskdisk, fräscha grönsaker samtidigt som den inte är så oändligt stor så man måste promenera flera kilometrar för att plocka åt sig allt man vill ha.
.
Ok, det är kanske inte världens bästa affär om man tänker strikt ekonomiskt. Snarare tvärtom. Fast vill man köpa ekologiska grejer, lokalproducerade saker, från små tillverkare, lyxigare delikatesser... ja då finns verkligen ALLT! Butiken har allehanda miljömärkningar en butik kan ha, och härom månaden vann de också pris för miljöbästa (ICA) butik i Sverige.
.
I helgen slog jag till på en ny lokal grej. Nämligen yougart från Ekesta gårdsmejeri i Tierp. Den var lite segare än vanligt, lite som långfil. Och krämig (vilket kanske inte var så konstigt eftersom den var rätt fet). :) Men framför allt var den otrooooligt god! Och ännu lite godare blev den, och hela frukosten, när man visste att den inte hade åkt runt halva Sverige för att komma till butiken. Toppen alltså!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar