I lördags hade vi det årliga tunnbrödsbaket som har blivit en liten tradition. Vi blir fler och fler som vill vara med och hjälpa till i de olika momenten. Det enda jag bidrog med var att kavla. Det finns inget godare än nybakt tunnbröd med smör och ost på. I år blev det bara mjukt bröd men förra året blev det även hårt och vissa smaksatta med örter och parmesanost. Dessa recept brukar var toppenhemliga men vi är så snälla i denna blogg och lämnar ut det men endast ingredienserna och är det någon som är intresserad av mer information så lovar jag att jag kan ta reda på det.
Mjukt tunnbröd
75 g jäst
75 g smör
1,5 liter mjölk
3 msk ljus sirap
0,5 msk salt
1/2-3/4 påse malen anis
1/2-3/4 påse hel fänkål
0,75 liter rågsikt
vetemjöl special tills lagom konsistens
ÅÅÅ vad jag blir glad,det är så mysigt att titta in här på er fina blogg! Å vilka fina kort!! Bettan var nu inte så försynt med din insats,för utan dig hade vi ju knappast haft en så käck bakdag!! Kram Jenny GP
SvaraRaderaBettan! Ang vetemjölsmängden så borde det nog stå, resterande vetemjöl (gärna vetemjöl special) tills lagom koncistens.Kram Jenny GP
SvaraRaderaÄr det kusinen som sitter brevid A. på bilden. De är väldig lika varandra.
SvaraRadera