...bryn grytbitarna, sänk värmen och stek klart på lägre värme. Efter några minuter, tillsätt ett par grovhackade paprikor, en överbliven choritzokorv och ordentligt med syltlök. Tillsätt sedan en burk cream fraiche - karl-johan, timjan och citron. Värm alltihop och servera med ris. Vi hade köpt en ny risblandning med ris blandat med quinoa. Lite lyxigt att köpa blandningen färdig kanske, men helt klart en bra idé att inspireras av. För det ser onekligen lite trevligt ut med prickar i riset.
Sedan, ät och njut. För smaken är god. Men var beredd på att tugga ordentligt!
Frågan som kvarstår är dock, hur tillagar man grytbitar på bästa sätt?
Du har ju gjort hederligt gojs! Till det duger inte grytbitar. Grytbitar ska kokas läääänge - gärna i en flaska gott rödvin.
SvaraRaderaJ har helt rätt. Grytbitar är inte gorda av oxfilé utan nå´t segare kött. De kan bli jättegoda om de får puttra typ 40-50 minuter beroende på hur stora man gör dem. Försök igen med dessa råd.
SvaraRaderaJo, en lite förfinad variant av gojs kändes det som. Förfinad eftersom vi hade sån där lyxcremefraiche med karl-johan-smak, och grytbitar då. För det har jag aldrig haft i gojs förut... av en anledning insåg jag alltså. Grytbitar gör sig inte i snabbmatlagning.
SvaraRaderaFår kanske testa koka länge i rödvin nån gång och se hur det blir. Eller inte. Tycker grytbitar (109 kr/kg på mitt ica) var hutlöst dyrt för det köttet man fick. Nä, tacka vet jag köttfärs.