Champagne och risoni

Ibland får man fina presenter som man lagrar alldeles för länge. Det tänkte vi inte låta hända med den dyra och fina champagne vi fick i bröllopspresent. Så i fredags la vi den på kylning, och till den gjorde vi enkel men mycket god mat. Risoni. Och till det räkor och lite surdegsbaguette. Mums!

RISONI
3 dl risoni
1 citron
1 paket ruccola
1 dl parmesan, grovt hyvlad
olivolja
salt och peppar

Koka risonin och låt den svalna något. Blanda risoni med rivet skal från en citron. Blanda ner ruccola och parmesan. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Ringla över olivolja.

Ät och njut! Gärna i sällskap av champagne och räkor.



Posted by Picasa

4 kommentarer:

  1. Vilken fest!
    Glömde gratulera er den tionde april, när ni varit gifta i ett halvår. Grattis i efterskott!

    SvaraRadera
  2. Åh, va gott det ser ut! Jag har länge tänkt att testa risoni men det har aldrig blivit av, men nu....
    //E

    SvaraRadera
  3. Det här var helt fantastiskt gott!

    Bra jobbat med bloggen fö E och K!

    SvaraRadera
  4. Åh så gott å enkelt detta var....
    Ha en trevlig helg!
    Kram/E

    SvaraRadera