Pestokyckling

Det har ätits en hel del god mat på senaste tiden. Påskhelgen i fjällen var fylld av god mat, både inomhuslagad och mat lagad i snön på murikkan. Inga av de recepten hamnade dock här. Men nu är påsk och ledighet över och matlagning på hemmaplan i Uppsala är åter ett bestyr som måste hanteras.

Idag blev det pestokyckling till middag. D hade hittat ett recept på Arla, men det använde vi främst som inspiration. Därför blir det inga exakta mått i detta lätt improviserade recept.

PESTOKYCKLING, 2 pers

2 kycklingfiléer
ca 1/2 dl pesto, vi tog röd
1 rödlök
mellangrädde
1 fänkål
1 orange paprika
strimlad vitkål
färska champinjoner

Gör så här:
Bryn kycklinfiléerna, stek sedan långsamt på låg värme. Krydda med salt och peppar. När kycklingen nästan är klar, tillsätt rödlök och stek tillsammans. Efter några min, tillsätt ca 1/2 dl pesto och valfri mängd grädde. Koka ihop allt.
Skär fänkålen i små bitar, bryn i en stekpanna. Efter några minuter, tillsätt champinjoner och fortsätt steka. Efter ytterligare några minuter, tillsätt strimlad vitkål och paprika. Smaka av med salt och peppar och stek tills alla grönsaker är varma men har tuggmotstånd.

Servera kycklingen med de stekta grönsakerna och med en bit surdegsbaguette (så åt vi denna rätt i alla fall. :) ) Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar