Saftig mjuk kaka

I söndags hade vi besök och vi kunde sitta ute i det vackra vädret. Då passade jag på att baka en kaka från senaste buffe tidningen (nr4 april 2010). Den blev verkligen saftig och god som receptet lovade.

Ricottakaka med apelsin och kokos

Ger 10-12 bitar

1 ask ricottaost (250g)
100 g smör
4 ägg
3 dl socker
2½ dl färskpressad apelsinjuice (Jag pressade saft från färska apelsiner)
rivet skal från 1 apelsin
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl riven kokos

smör och kokos till formen
florsocker att pudra med


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt ricotta, smält smör, apelsinjuice och skal.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos och rör ner i äggvispet.
Smörj och strö kokos i en stor sockerkaksform som rymmer ca 2 liter och häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
Pudra med florsocker innan servering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar