Köttfärspaj

 

Igår blev det paj till middag, dock ett recept på köttfärspaj som jag aldrig provat förut. Men den fick bra betyg. Våran 1½ åring har inte så stort ordförråd ännu men han sa "Mmmm" efter varje tugga och jag tar det som ett gott betyg även om han inte är så svårflörtad när det gäller mat.

Paj är kanske inte det nyttigaste man kan tillaga men detta recept kändes ändå åt det nyttigare hållet eftersom det inte innehöll någon ost eller grädde. Väldigt gott med chorizo och köttfärs. Om man vill ha ´den ännu mera nyttig så kan pajdegen göras med kesella å lite grahamsmjöl.

Receptet är hämtat från tidningen "Matmagasinet nr 5 maj 2010".

 


Köttfärspaj med chorizo

pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
1 krm salt
1-2msk kallt vatten

Sätt ugnen på 225 grader.
Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg. Späd med vatten och tryck sedan ut degen i en smord pajform.
Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.

Fyllning:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 paprika, hackad
300 g köttfärs
1 chorizo
2 msk tomatpurè
1 tsk torkad timjan
salt, svartpeppar
4ägg
2 dl mjölk

Sänk graderna i ugnen till 200 grader.
Fräs lök, vitlök och paprika och tillsätt sedan köttfärsen och låt den brynas med.
Skiva korven tunnt och lägg i den mot slutet.
Rör i tomatpurèn och krydda.
Lägg röran i pajskalat och vispa ihop ägg och mjölk och häll över.

Grädda i ca. 15 minuter.

Servera en sallad till!!

 


Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Det är så trevligt att läsa era inlägg. Hoppas att ni alla fyra har det bra och du hinner vila emellanåt.

    SvaraRadera
  2. Tack M för att du är en sån trogen bloggläsare och det är så kul med dina kommentarer. Vi hoppas fler skriver kommentarer till inläggen.
    Vi mår bra och kommer till norrland efter midsommar.

    SvaraRadera