Sommartecken...




Jag hade förberett potatissalladen igår i hopp om att A skulle tillfriskna i turbo hastighet under natten så att vi kunde åka som planerat till Vimmerby och grilla vid campingstugan efter besöket på Villa Villakulla. Men vi fick äta vår första potatissallad för i år hemma och steka fläskfilen i ugnen men gott var det iallafall.

Denna potatissallad gör jag varje sommar och det blir alltid många ggr per sommar.

Färsk potatissallad

4-6 pers.

ca 1,5 kg färskpotatis
1 ask körsbärstomater
1 knippe rädisor
1 röd lök
svarta oliver
kapris
1 förpackning fetaost

Dressing:

1 dl olivolja
0,3 dl vitvinsvinäger
½ msk senap
gräslök
salladskrydda
salt och svartpeppar

Skrubba och koka potatisen, ej för länge. Låt potatisen kallna. Halvera tomaterna och rädisorna och den kalla potatisen. Varva potatis, rädisor, tomater, oliver, rödlök, kapris och fetaosten i bitar. Blanda ihop alla ingredienserna i dressingen och häll den över salladen. Salladen kan med fördel göras dagen före servering.

Vi hade helstekt fläskfilè och en färdig sås med örter och vitlök.

Marinad till köttet (a`la Jonas):
ca 3 msk Thai sweet chillisås
1 msk honung
2 msk soja
1 stor vitlöksklyfta
Ca 1 msk finhackad färsk ingefära

Blanda och häll på köttet och låt stå i några timmar.
Bryn först köttet i stekpannan och sedan i ugnen på 200 grader i ca. 30 minuter.
Strö på lite klippt gräslök.



Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Vilken sommarmiddag!! Det ska jag absolut testa! Vi är lika ledsna som ni att ni fick äta denna smarriga middag hemma och inte med oss:-( men Astrid Lindgrens värld finns kvar så snälla vi kan väl få beställa denna rätt då vi åker nästa gång??;)
    /kram Jenny GP

    SvaraRadera