Köttfärssoppa


Nu är hösten här med besked och då kommer också soppsäsongen igång. I veckan gjorde jag första riktiga soppstorkoket som blev både middag och ett par lunchlådor. En riktigt god köttfärssoppa. Numera har jag lagat så många soppor att jag faktiskt ibland vågar mig på ett improviserat recept med lite kylskåpsrenskaraktär. Så blev det denna gång.

KÖTTFÄRSSOPPA MED ROTSAKER
4-5 hg köttfärs
1 lök
1 pkt krossade tomater
2 msk ajvar relish
7 dl vatten
2 buljongtärningar
två morötter
två små majrovor
1 palsternacka
1 gul paprika
några färska champinjoner
salt och peppar
persilja

Gör så här:
Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt krossade tomater. ajvar relish och vatten. Låt koka upp. Tillsätt därefter morötter, majrovor och palsternacka skivade i slantar/tunna bitar. Låt koka fem minuter. Tillsätt därefter champinjonerna och paprikan i bitar och koka tills rotsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Späd med mer vatten om soppan är för tjock. Klipp över färsk persilja och severa med en klick turkisk yougart och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar