Receptet jag fastande för hittade jag hos Leila. Helstekt oxfilé med getostsallad och färska bär. Det var precis hur gott som helst! Riktigt fin och smarrig festmat. Passar på vilken nyårfest som helst. Vill man inte lyxa till det och laga oxfilé kan man alltid göra salladen till något annat. För den var toppengod!
Receptet föreslog att ugnen skulle sättas på 70 grader och att köttet skulle stå inne i 1 h 20 min. Jag körde på 70 grader, men köttet fick snarare vara inne 3,5 h innan innetemperaturen var uppe i 59 grader (vilket ger ganska rött kött). Tur jag satte in köttet hyfsad tid, för middagen blev ändå ganska sen. Men det var det värt, för den låga temperaturen gjorde köttet otroligt mört.
Bilderna nedan får fresta smaklökarna, för detta rekommenderar jag verkligen som lyxmat! Mums!
Men K, här har vi nyårsmiddagen... så mumsigt det ser ut!!
SvaraRadera/E