Jag har fastnat för att baka limpor eftersom det går snabbt och är smidigt. Detta recept fick jag när jag jobbade på Cafè Station i Umeå. Det blir goda och saftiga limpor.
Lunchbröd "Cafè Station"
(receptet är 2 limpor men jag brukar göra 3)
1 liter vatten
50 g jäst
1/2-1 dl russin
1dl vetekli 1dl rågkross
1/2-1 dl lingonsylt
1 msk salt
vetemjöl till knådbar konsistens Värm vattnet till fingervarmt och blanda i jästen.
Lunchbröd "Cafè Station"
(receptet är 2 limpor men jag brukar göra 3)
1 liter vatten
50 g jäst
1/2-1 dl russin
1dl vetekli
1/2-1 dl lingonsylt
1 msk salt
vetemjöl till knådbar konsistens
Blanda i de övriga ingredienserna och till sist vetemjölet.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta sedan upp degen på mjölat bord och forma till 2-3 limpor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa ytterligare i 30 minuter.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt jäsa ytterligare i 30 minuter.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Å vad bra att få detta goda recept. Var på Station idag (barnvagnsmecka)och deras hemmagjorda bröd är ju oslagbart gott! Måste provas på hemma plan. Fin blogg ni har.
SvaraRadera/UlrikaG
Å nostalgi.....måste kanske ta och baka det någon dag! Kram Elin
SvaraRaderaBrödet blev toppengott!
SvaraRaderaUlrika