En ny hall

För sisådär ett och halvt år sen fick vi hjälp av käraste brorsonen W att inse att vi verkligen hade en jätteful och tok-opraktisk hallinredning. Vi sökte med ljus och lyfta efter nåt snyggt och praktiskt att byta till. Det gick dåligt. Inte ens när vi bestämde oss för att vi också skulle kolla på dyrare affärer hittade vi nåt vi gillade. Det verkade komplett omöjligt.

Vi bestämde oss för att göra nåt ändå, vad som helst. Så blev det. En fin tapet, som dock inte passade på den platsen, åkte upp. Därtill en hatthylla som definitivt inte passade tapeten. Det funkade för stunden, men jakten gick vidare.

Jag hade närt en dröm om att nånstans kunna få sätta upp en tapet ur Linnékollektionen som kom 2007, och tillsammans kom vi fram till att det kunde vara nåt för hallen. När vi sen skulle slå till visade det sig att tapeten gått ur produktion. :( Men tack vara en jättesnäll försäljare som rotade igenom hela lagret lyckades vi få tag på två rullar. Projekt tapetsera hallen (igen) kunde påbörjas. Och dessutom hade vi varit "bil-vakt" en helg och då köpt på oss ett vitt högskåp, så lite bättre förvaring till hallen fanns också möjlighet att fixa.

Snabbt gick det inte. Dels är vi ovana, dels är maken MYCKET noggran. Det var en hel del fula ord och tandagnisslan (från hans håll), men resultatet blev toppen. Vi är jättenöjda! (Och jag börjar lära mig att maken alltid låter så där när han gör koncentrerade saker). :) Nu måste vi bara skaffa några hyllor och krokar bredvid garderoben, och sen några gästkrokar på andra sidan dörren. Det kommer nog ta sin tid. Vi känner oss nämligen så nöjda med tapeten att vi inte vill hänga några fula jackor och saker som skymmer den. :)
Här är gamla hallen. Fin tapet, men på fel ställe. Och ingen vidare hatthylla.

Hallen sett från vardagsrummet.

Tapetvåder under tillskärning.

Lim.

Fikapauser behöver man. Med hemgjorde äppelmuffins (som dock i princip redan är uppätna).

Jag mätte och skar. Maken limmade, hängde upp tapeten (med min assistans) och fick bort bubblor.

Stor koncentration.
Klart.
Och garderoben på plats.
Observera porttelefon och lysknapp. Knivigt att taptersera när sådana finns. Men vi lyckades montera loss och sen tillbaka. :)

3 kommentarer:

  1. Jättesnyggt! Ni har varit duktiga. Beror nog på den skolning ni fick då ni tapetserade rumsväggen.

    SvaraRadera
  2. Sådärja!! Vad fint det blev! :)

    SvaraRadera
  3. Imponerad, vilken skillnad! Såå snygg tapet.
    //E

    SvaraRadera