Denna rätt blev resultatet som jag hämtat inspirationen från matbloggen "matplatsen". Denna kycklingröra är också god till pasta tagliatelle och att ha färsk spenat istället för ruccola.
Kycklinggryta med ruccola och soltorkade tomater
3 kycklingfiler
smör att steka i
150 g ruccola eller färsk bladspenat
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
10 marinerade soltorkade tomater och lite av marinaden också
1 tsk salt
svartpeppar
3 dl matlagningsgrädde
en skvätt mjölk
Skär kycklingen i bitar och stek den i smör. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Skiva purjolöken, skala och finhacka vitlöken och grovstrimla tomaterna. Grovhacka ev. bladspenaten. Stek tomaterna, ruccolan/bladspenaten och purjolöken i smör. Tillsätt sedan vitlöken och matlagningsgrädden och späd med mjölken. Tillsätt kycklingen och låt allt koka i några minuter.
Serverades med matvete och sallad!
smör att steka i
150 g ruccola eller färsk bladspenat
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
10 marinerade soltorkade tomater och lite av marinaden också
1 tsk salt
svartpeppar
3 dl matlagningsgrädde
en skvätt mjölk
Skär kycklingen i bitar och stek den i smör. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Skiva purjolöken, skala och finhacka vitlöken och grovstrimla tomaterna. Grovhacka ev. bladspenaten. Stek tomaterna, ruccolan/bladspenaten och purjolöken i smör. Tillsätt sedan vitlöken och matlagningsgrädden och späd med mjölken. Tillsätt kycklingen och låt allt koka i några minuter.
Serverades med matvete och sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar