Filmtips!


I fredags var D på fest med jobbet så jag fick en lugn hemmakväll för mig själv. Givetvis fick det bli lite smarrigt att äta, lösgodis och årets första jorgubbar! :) Allt smarrigt avnjöts framför en mycket gullig film, Julie och Julia. Hyrde den bara för jag tyckte den verkade rar, och minsann var den det. Filmen handlade om två kvinnor, Julia och Julie, och bestod av två olika parallella handlingar. Dels Julias liv, en amerikanska i 60-talets Paris som ville lära sig laga mat, och så småningom skrev en egen kokbok. Dels Julie, en 30-årig byråkratarbetare i New York i början av 2000-talet med livskris som bestämmer sig för att göra något nytt och därför startar en matblogg där hon ska laga alla franska recept i Julias (den andra kvinnans) kokbok. Och det är över 500 recept på ett år. Inga enkla grejer heller, det är hela ankor som ska styckas och alabdåer som ska göras.

Det är kanske inte film med rafflade och äventyrlig handling. Men väldigt gullig är den! Och liksom sådär trevlig och "må-braig" som vissa filmer är. Särskilt om man gillar mat, matlagning och bloggar. :) Ett filmtips alltså!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Tänk så skönt det kan vara med ensamhet ibland. Som man väljer själv. Och dessutom smarriga jordgubbar. Smakade de som Holmsundsgubbarna?

    SvaraRadera
  2. Aaah ser fantastiskt ut!!

    SvaraRadera