Sommarfavorit

Nästan varje sommar tycker jag man hittar ett nytt favoritrecept som man lagar och bjuder en hel massa gånger. I fredags hade vi gäster och då plockade jag sommarfavoriten från sommaren... ja... jag tror det var två år sen den här dök upp och blev poppis hos mig, från ica.se. En riktigt fräsch sommarsallad som är busenkel att laga eftersom allt tillagas i ugnen. Man börjar med potatisen, sen fyller man på med grönsaker och kyckling allt eftersom. Mycket praktiskt och enkelt. Sen är det lite roligt att använda saffran, som ger smak och färg åt dressingen, på sommaren också. Tycker annars det är en riktigt vinterkrydda. Nåja, recept och bilder kommer här nedanför. Salladen avnjöts på balkongen i helt ljuvligt kvällsljumt väder!!! Och till efterrätt bakade jag choklad- och päronkakan vi bjöds på av E i Göteborg härom veckan, vars recept redan finns här på bloggen. Mums!


LJUMMEN KYCKLINGSALLAD MED SAFFRANSDRESSING

4 kycklingfiléer (ca 500 g)
750 g sparris- eller delikatesspotatis
3 paprikor i olika färger
3 rödlökar
1 msk olivolja
2 tsk salt gärna gourmetsalt
2 krm svartpeppar
2 tsk rosmarin
1 avokado
200 g blandad sallad gärna ruccola

DRESSING:
1 msk pressad citronsaft
½ krm saffran
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Tvätta potatisen. Kärna ur paprikorna och skär dem i stora bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg potatisen på ett oljat bakplåtspapper i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Lägg på paprikan och löken och stek i ytterligare 10 minuter.
Bryn kycklingen runt om i lite olja i en stekpanna. Lägg kycklingen bredvid grönsakerna och sänk värmen till 175°C.
Krydda alltsammans med salt, peppar och rosmarin och stek i ytterligare ca 10 minuter.

Dela, kärna ur och ta ur avokadon i bitar med en sked. Blanda ihop dressingen.
Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på de ugnsstekta grönsakerna. Skär kycklingen i skivor och lägg på den. Lägg på avokadon. Häll över dressingen. Ät och bjut!







3 kommentarer:

  1. Åh, så gott det ser ut... måste testas!!
    /E

    SvaraRadera
  2. O, så gott det såg ut. Vad är det röda på sista salladsbilden? Ser ut som granatäpple.

    SvaraRadera
  3. Det röda är dressingen. Det är den pressade vitlöken och saffran som gör att det ser ut sådär. Så inget granatäpple, även om det lät smaskigt och säkert skulle passa också.

    SvaraRadera