Biscotti eller skorpa?

Jag tycker att det är väldigt gott med biscotti och det går att variera så mycket med olika smaker. Denna gång blev det med mörk choklad, kardemumma och sötmandel.

Grundreceptet är från tidningen Jul- Amelia 2007 men här kommer min version.

Biscotti med smak av mörk choklad och kardemumma
Ca 50 st

150 g sötmandel
75 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1½ dl rörsocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g mörk choklad (Jag använde Odense mörk choklad 70 % för bakning)
1 tsk malen kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandel och chokladen grovt. Vispa ihop smör, socker poröst. Vispa ned äggen.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, sötmandel och mörk choklad och rör ned i smeten. Vispa sakta tills allt är blandat, inte längre.
Ta upp degen på mjölad bärnk, rulla till 4 längder, lika långa som plåten.
Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda längderna i nedre delen av ugnen i ca. 30 minuter.
Ta ut plåten och sänk värmen till 120 grader.
Låt skorporna svalna lite och skär dem sedan i sneda bitar.
Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen ca. 30 minuter eller tills de är torra.

Posted by Picasa

1 kommentar: