Äppelbröd

Det gäller att passa på när A är hos farmor och farfar så idag blev det två sorters bröd. Dessa äppelbullar har jag inte provat förut men det passade bra när vi hade två äpplen hemma som höll på att rymma från fruktkorgen. Mumsiga blev dem och roligt med äpple i.



Receptet är taget från boken " kyrkkaffe"

Receptet:

2 medelstora äpplen
50 g smör el. margarin
1 paket jäst
2 tsk salt
2 tsk socker
3 dl grahamsmjöl + till "toppningen" (jag tog 1,5 dl grahamsmjöl och 1,5 dl vetemjöl special fullkorn)
11 dl vetemjöl + lite till utbak (jag använde vetemjöl special)

Skala och kärna ur äpplena och hacka dem i små bitar.
Smält smöret, häll i mjölken och värm blandningen till fingervärme.
Smula jästen i en bunke och häll degspadet över.
Rör i salt, socker, äppelbitar och mjöl och låt degen jäsa i 40 minuter.
Baka ut till ca. 20 bullar och doppa dem i grahamsmjöl.
Låt dem jäsa på plåt i 30 minuter.
Grädda i 225 grader i 12-14 minuter.

Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar