Sesampanerad kyckling med avocadosallad och ingefärssås

För några dagar sedan rotade jag lite bland alla receptböcker jag har och hittade Klaras GI-mat. Jag har lagat en hel del mat från den, men nu var det ett bra tag sen.


Efter lite blädder hittade vi ett nytt recept vi ville prova, nämligen sesampanerad kyckling med avocadosallad.

Mums, det visade sig vara ett jättelyckat recept. Det här kommer vi laga fler gånger.

SESAMPANERAD KYCKLING MED AVOCADOSALLAD

4 kycklingfiléer
Sesamfrön
1 ägg
Salt och peppar
Olja

2 avokador
3 röda äpplen
Salt och peppar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
En knippa gräslök (från balkongodlingen)

Gör så här:
Sallad: Skär avokado och äpple i små tärningar. Blanda ihop, häll på olja, vinäger och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Kyckling: Skär kycklingfiléerna i delar på längden. Knäck ägget, vispa ihop det och salta och peppra. Doppa kycklingen i ägget och sedan i sesamfröna. Se till att fröna täcker så mycket som möjligt av kycklingen.

Stek på medelhög värme tills kycklingen är gyllenbrun.

Till kycklingen serverades linssallad (med linser, rädisor, gul paprika, babyplommontomater och fetaost), fullkorn (för de som ville) och en ingefärssås. Såsen gjordes så här: Riv ca 2x2 cm färsk ingefära. Blanda med 2 dl kesella 10 % och ½ dl creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Mums!

2 kommentarer:

  1. Vill ni inte att fler ska få läsa er blogg? Länka den från FB, är min idé.

    SvaraRadera
  2. Ska börja med det. Lite nervöst, men vad tusan... man får ju utmana sig själv lite. :)

    SvaraRadera