Receptet har jag hittat på www.receptfavoriter.se
Chicken Korma
6-8 pers.
1 kg kycklingfilè (Räcker med 800g)
2 stora gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 dl tunnt skivad färsk ingefära
smör eller olja att steka i
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
1 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
1 msk hel grön kardemumma ( ej lätt att få tag i) eller 2 tsk skalade (Jag tog drygt 2 tsk kardemummakärnor)
½ tsk salt
1 nypa cayennepeppar
2 dl mald sötmandel
1dl russin
1 dl matlagningsgrädde ( jag tar oftast lite mer)
1 dl kokosmjölk ( Jag tar ca 2/3 burk)
Smaka av med: 1 tsk salt, 1 msk socker och 3 msk pressad citron
Så här gör jag:
Skär kycklingen i bitar och hackar löken fint. Stek kycklingen i smör eller olja. Tillsätt löken och pressad vitlök och stek ytterligare några minuter. Tillsätt sedan kryddorna och de övriga ingredienserna och koka i ca. 30 minuter. Rör då och då och tillsätt små skvättar med vatten så att grytan inte bränns. Jag brukar också späda med lite extra kokosmjölk/matlagningsgrädde efter smak.
Smaka av med salt, socker samt citronsaft.
Tillbehör:
Basmatiris
Raita-indisk yoghurtsås ( recept finns under sallad med matvete och köttfärsbiffar)
Mango chutney ( Icas med lime smak var väldigt god)
Naan bröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar