Hemma i Holmsund bjuds alltid på hemlagad mat. Så då får ett recept hamna här, även om det inte var jag som lagade. Väldigt smaskigt var det nämligen, även om det som bjöds var nöt och inte älg som det stod i receptet. Från Icakuriren kom det.
Älgskavspanna med svampsås.
2 paket (á 240 g) älgskav (morsan använde lövbiff)
2 gula lökar
1 msk smör + 1 msk olja
1 burk cream fraiche karljohan och timjan
2 dl vatten
2 tsk redningsmjöl
salt och svartpeppar
1 dl lingon
Gör så här
Låt köttet halvtina i öppnad förpackning. Skala och skiva lökarna.
Fräs löken mjuk i matfett. Lägg löken åt sidan.
Bryn köttet (älgskav eller lövbiff i strimlor) hastigt i smör och olja. Lägg köttet åt sidan.
Visa ihop cream fraiche, vatten och redningsmjöl i en gjutjärnsgryta och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner lök och kött och koka upp. Ta av från plattan och strö på lingon.
Servera med mos gjord på potatis och rotselleri samt mjölk och smör.
Ja, det var jättegott. Ska prova med renskav när vi får tillfälle att köpa renkött. Creme fraiche med karljohan och timjan var en god nyhet.
SvaraRadera