Det har inte blivit mycket matlagning i helgen. A har varit hos farmor och farfar så i lördags blev det lunch på stan och indiskt hämtmat på kvällen och idag blev det middag hos svärföräldrarna.
Men i fredags blev det hemmagjord pizza. K har tidigare skrivit ett inlägg på surdegspizza och där fick jag tipset att ha detta som bjudmat. Mycket trevligt och smidigt att bara göra i ordning olika ingredienser och gästerna får göra sin egen pizza. Där fick jag även tipset om ruccola ovanpå som är supersmarrigt! Så nu till denna favorit i repris...
Receptet på pizzadegen är hämtat från "Guldkant på tillvaron", LeilaLindholm
Pizzadeg
4 pizzor (jag gjorde 2 stora pizzor)
50 g färsk jäst
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7-9 dl vetemjöl
Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke.
Rör i mjölet lite i taget tills du får en fast och elastisk deg, spara resten till utbakning.
Jäs degen i bunken under en bakduk i ca. 25 minuter.
Dela degen i 2-4 delar och kavlaut dem på ett mjölat bakbord.
Tomatsås (recept se tidigare inlägg från K under surdegspizza)
Fyllning pizza 1:
tomatsås
salami
körbärstomater
svarta oliver
färska champinjoner
oregano
mozzarella ost
Fyllning Pizza 2
tomatsås
salami
körsbärstomater
färska champinjoner
banan
curry
Garnering:
Ruccola
Förslag på god fyllning:
Lufttorkad skinka
körsbärstomater
röd chili
chevreost
mozzarellaost
flytande honung
Lägg på fyllningen och grädda på varmaplåtar i 225 grader i ca. 10-15 minuter. Strö sedan på ruccola!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar