Det känns som att vi har haft många recept med köttfärs men det är inte så konstigt eftersom det oftast finns hemma och det finns många olika variationer på rätter. Igår åt vi köttfärslasagne med keso och färsk spenat till middag . Keso ersätter ostsåsen som är skön att slippa så behöver man inte riskera att det bränns vid.
Receptet hittade jag för längesen i tidningen Metro. I receptet hade de använt quornfärs men det går lika bra att byta ut till köttfärs.
Köttfärslasagne med keso och spenat
Till 4 pers.
Ca. 400-500g köttfärs eller en förpackning quornfärs
800 g krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
2 tsk torkad basilika
500 g keso
2 morötter
300 g färsk bladspenat
200 g lasagneplattor, fullkorn
200 g fetaost
1dl riven lagrad ost
100 g oliver
Salt, vitpeppar
Bryn köttfärsen alt. Quornfärsen i stekpanna. Tillsätt krossade tomater, salt, vitpeppar, vitlök och basilika. Låt puttra i några minuter.
Blanda keso, rivna morötter och bladspenat. Lägg röran i botten på en smord ugnsfast form. Varva sedan med lasagneplattor och köttfärsröran.
Avsluta med riven ost, smulad fetaost och oliver.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 30 minuter.
Gott att servera en vitkålsallad till!!
Mycket köttfärs! Men det passar tunna januariplånböcker. Själv funderar jag på att göra din tacopaj till middag idag.
SvaraRaderaNär får vi förresten se några av dina hemgjorda stickade alster på bloggen? :)
/Karro
Det kommer så småningom....
SvaraRadera/B