Helgmiddag!


Vi köper ganska sällan riktigt kött (köttfärs undantaget), det blir mest kyckling, fisk och vego. Men igår var det lördag och vi slog till på fläskfilé, ett recept vi hittade på Icabutiken. Lyxigt, rejält och gott! Matlagningen påbörjade vi i senaste laget så det blev en hastig middag innan vi drog ner på stan för att se biofilmen Up in the air. Rekommenderas!

FLÄSKFILÉ MED ÄDELOSTSÅS, STEKTA PÄRON OCH VALNÖTTER

4 portioner

600 g fläskfilé
3 msk smör
salt och svartpeppar
1 lök
3 dl hönsbuljong (jag tog 1 tärning + 3 dl vatten)
1 dl matlagningsgrädde (jag tog 0,75 dl vanlig grädde, resten vatten)
140 g ädelost
2 fasta päron
1 dl valnötter

1. Sätt ugnen på 150 C
2. Putsa och skär köttet i ca 1 cm tjocka skrivor. Bryn köttet i smör, krydda med salt och peppar. Lägg kötter i en fom och stek färdigt i ugnen tills innertemperaturen är ca 72 C.
3. Hacka löken och fräs, häll på grädde och buljong. Koka sakta i ca 10 min. Skär osten i tärningar och vispa ner i såsen. Mixa såsen.
4. Skala och kärna päronen. Skär i klyfot och stek i smör ca 2-3 min. Lägg i valnötterna på slutet.
5. Servera köttet med sås, päron, valnötter och ris. (Klyftpotatis enligt receptet.) Som färgklick på tallriken hade vi en råkostsallad med rivna morötter, äpple och rödbeta.


Efter bion blev det efterrätt, den bästa av alla sorter. Hallon och blåbär (som blev över från bröllopstårtebakningen) och en slurk ovispad grädde. MUMS!

Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar