Leilas Rocky road
600 g mörk choklad (jag använde hälften mörk choklad, Odense 55% och hälften Fazer ljus mjölkchoklad)
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows (jag tog stora som klipptes i mindre bitar)
3 dl salta jordnötter (obs de ska vara SALTA, inte osaltade)
1 dl skalade pistage nötter
Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Ta skålen från vattenbadet och blanda i de andra ingredienserna. Fyll smeten i en liten långpanna ( klädd med bakplåtspapper) eller annan form och låt stelna i kylskåpet. Skär sedan i lämpligt stora bitar. Jag skar ej så stora bitar.
Bounty
(Receptet hämtat från www.matplatsen.org)
Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)
Fyllning:
50 g smör
½ dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:200 g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (stick i en tandpetare så går det lätt att doppa dem utan kladd) och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper. Förvaras kallt.
Leilas Rocky road var julens mest mumsiga överraskning,den gav verkligen mersmak! Hälsar Jenny
SvaraRadera