Leilas saffransbiscotti

Vi hade tänkt creme brulè till efterätt men eftersom det inte blev några gäster så nöjde vi oss med att göra en macchiato och en av julens favoriter, Leilas saffransbiscotti.

100 g smör
1 g saffran (Jag använda bara en påse à 0,5g till en sats)
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Ev. råsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö eventuellt över råsocker. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (Fungerade lika bra att ej låta skorporna torka i eftervärmen utan bara låta dem kallna i rumstemperatur).
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Saffransbiscotti under juldagarna smakade ljuvligt.Önskemål om "året-runt-biscotti" med choklad,för den är underbar den med! Hälsar Jenny

    SvaraRadera