Vi hade tänkt creme brulè till efterätt men eftersom det inte blev några gäster så nöjde vi oss med att göra en macchiato och en av julens favoriter, Leilas saffransbiscotti.
100 g smör
1 g saffran (Jag använda bara en påse à 0,5g till en sats)
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Ev. råsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö eventuellt över råsocker. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (Fungerade lika bra att ej låta skorporna torka i eftervärmen utan bara låta dem kallna i rumstemperatur).
Saffransbiscotti under juldagarna smakade ljuvligt.Önskemål om "året-runt-biscotti" med choklad,för den är underbar den med! Hälsar Jenny
SvaraRadera