Mustig gulaschsoppa med köttfärs

Till middag idag blev det en soppa som kommer att bli en klassiker här hemma. Ännu ett recept hämtat från den trevliga matbloggen www. Matplatsen.org. En matig soppa som går snabbt att göra och har ingredienser som oftast finns hemma. Den blir ännu godare dagen efter....

4 port:
400 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1-2 morötter
4 medelstora potatisar
1 gul lök
1 röd paprika
smör att steka i
1 köttbuljongtärning
1/2 liter vatten
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
(cayennepeppar om man vill)

Tillbehör: matlagningsyoghurt

Bryn köttfärsen och lägg åt sidan. Hacka lök, potatis, paprika och morot i små bitar och bryn detta i smör i en stor gryta. Häll på vatten, buljongtärning, kummin, paprikapulver, soja, pressad vitlök och krossade tomater. Häll i köttfärsen.
Låt koka tills rotsakerna mjuknat. Smaka av med salt & peppar och ev lite mer soja. Vill man ha lite mer sting i soppan så tillsätt en gnutta cayennepeppar!

Servera soppan med matlagningsyoghurt och ett gott bröd till!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

  1. Ååå soppa! :) Själv hade jag storkok igår, gjorde två olika soppor. En till middag och en till matlådor i frysen. Planen var att lägga upp det på bloggen, men orken tröt... Fast bilder finns tagna, så såsmåningom kommer fler soppor på bloggen. :)

    SvaraRadera
  2. Nästa vecka är det vår tur att bjuda på soppa. Kanske blir det denna.

    SvaraRadera
  3. Provlagat 31/1. Kalasgod soppa även utan potatis som vi inte hade. Med långpannebröd med anis och vetekross till och hembakta semlor till efterrätt!

    SvaraRadera