Receptet hittade jag i tidningen Matmagasinet, nr
6-7 2009
4 port.
300 g qourn eller kycklingfilè (jag använde mera kyckling än receptet, ca. 500-700g)
Olivolja
600 g cocktailtomater eller små kvisttomater
3-4 vitlöksklyftor
300 g spaghetti
3 msk eller en lite burk röd pesto
400 g. mozzarella
Salt, peppar
1 dl. pinjenötter, rostade
4 msk hackad basilika
Hyvlad parmesan
Fräs qourn/kycklingbitarna i olivolja några minuter så att de får fin färg. Tillsätt tomaterna och pressad vitlök och låt tomaterna mjukna i värmen.
Koka pastan enligt anvisningar i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Blanda i peston. Vänd ner kycklingröran och mozzarellaosten skuren i bitar. Krydda med salt och peppar. Strö över pinjenötter, basilika och parmesan.
Servera gärna vitlöksbröd till!!
Moster E: Oj vad jag har längtat.
SvaraRaderaBra och roligt att du hittat hit moster! :) Jag och Bettan skriver tillsammans. Du kan se vem som skrivit längst ner i varje inlägg. Bredvid datumet står ett E om Bettan skrivt och ett K om jag skrivit.
SvaraRaderaRå kyckling ??
SvaraRaderaUrsäkta att receptet var otydligt men det är kycklingfile skuren i bitar och som fräses i olivolja.
SvaraRaderaLycka till!!