APELSINKYCKLING MED QUINOASALLAD
4 port
4 kycklingfiléer
1 apelsin
2 röda spetspaprikor
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk blandade örter, t.ex. mejran, timjan och körvel 1 dl svarta oliver
Quinoasallad:
3 dl vit quinoa
1 apelsin
1 msk olivolja
1/2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kruka färsk mynta, hackad
1/2 dl skalade pistaschnötter, osaltade
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg på en ugnsplåt. Tvätta apelsinen, riv 1/2 msk skal och skiva sedan apelsinen. Grovstrimla paprikan.
3. Häll olivolja över kycklingen. Krydda med salt, peppar, örter och apelsinskal. Fördela apelsinklyftor, paprika och oliver över. Blanda lätt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, rill kycklingen är genomstekt.
4. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet. Skala och skär apelsinen i bitar. Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en dressing.
5. Häll av quinoan och låt droppa av. Blanda med dressing, apesinbitarna och myntablad. Strö över pistaschnötter.
Smaklig spis!
P.S. I bakgrunden syns ett glas med liten förrättssoppa (=rester från veckans broccolisoppa). Mums. :)
Söndagsmíddagen i Holmsund var av det enklare slaget. Skulle använda blackeyebönorna och linserna från igår. Ca 250 g blackeyebönor, 250 g kidneybönor, 250 g små linser, 2 lökar, 2 b krosade tomater, 4 vitlöksklyftor, 1 msk chilipulver, lite chilipeppar, ca 1 tsk salt. Låt puttra i ca 20 min. Servera i tortillasbröd med skivad banan, rivna morötter och egen tillverkad surkål. Nyttigt och gott! Blir flera lunchlådor av det som blev kvar.
SvaraRadera