Apelsinkyckling med quinoasallad.

Idag blev det kycklingmiddag. Receptet hittade jag på DN:s hemsida tidigare i veckan och kommer från mattidningen Laga Lätt, så receptet är av det nyttigare slaget. Enkelt var det också, för kycklingen tillagades helt i ugnen. Och gott! Till quinoasalladen skulle det egentligen vara skinnfria filéer av apelsin. Men det tycker jag är sååååå jobbigt att göra, så det blev apelsinbitar med skinn på. Funkade lika bra.

APELSINKYCKLING MED QUINOASALLAD

4 port

4 kycklingfiléer
1 apelsin
2 röda spetspaprikor
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk blandade örter, t.ex. mejran, timjan och körvel 1 dl svarta oliver

Quinoasallad:
3 dl vit quinoa
1 apelsin
1 msk olivolja
1/2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kruka färsk mynta, hackad
1/2 dl skalade pistaschnötter, osaltade

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg på en ugnsplåt. Tvätta apelsinen, riv 1/2 msk skal och skiva sedan apelsinen. Grovstrimla paprikan.

3. Häll olivolja över kycklingen. Krydda med salt, peppar, örter och apelsinskal. Fördela apelsinklyftor, paprika och oliver över. Blanda lätt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, rill kycklingen är genomstekt.

4. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet. Skala och skär apelsinen i bitar. Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en dressing.

5. Häll av quinoan och låt droppa av. Blanda med dressing, apesinbitarna och myntablad. Strö över pistaschnötter.


Smaklig spis!
P.S. I bakgrunden syns ett glas med liten förrättssoppa (=rester från veckans broccolisoppa). Mums. :)
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Söndagsmíddagen i Holmsund var av det enklare slaget. Skulle använda blackeyebönorna och linserna från igår. Ca 250 g blackeyebönor, 250 g kidneybönor, 250 g små linser, 2 lökar, 2 b krosade tomater, 4 vitlöksklyftor, 1 msk chilipulver, lite chilipeppar, ca 1 tsk salt. Låt puttra i ca 20 min. Servera i tortillasbröd med skivad banan, rivna morötter och egen tillverkad surkål. Nyttigt och gott! Blir flera lunchlådor av det som blev kvar.

    SvaraRadera